Ei helt uvanlig uke

Skulle det bli. Ikke den helt vanlige uka jeg forutså da jeg for to dager siden la ut en reprise av fjorårets bloggpost som handlet om hvor forskjellig påskeferien er her og i Norge, og at det bare er 2. påskedag som er offentlig fridag i dette landet. Nei, det skulle ikke bli ei helt vanlig uke, dette er så fjernt fra helt vanlig som det kan bli.

Når du våkner morgenen etter, går det kanskje en liten stund før du husker. Det er som en dårlig fest med dårlige minner dagen derpå, og omsider synker det inn: Byen jeg bodde i mens jeg var nyforelsket, nygift og nygravid, vil aldri komme til å bli den samme igjen. Flyplassen jeg har reist til og fra flere ganger i året siden jeg kom hit … Ja, hva skal man si?

Ord blir fattige. Bare klisjeene kommer. Vi må holde sammen, de skal ikke vinne, vi må be for ofrene, livet må gå videre. Love is all we need. I facebook strømmen min kommer etterlysningene på rekke og rad. En trebarnsmamma har ikke gitt livstegn, en kompis etterlyses av venner, noen prøver å finne en svigermor. Kompisen kommer ikke tilbake, det vet vi nå. Det er vanskelig å ikke bli berørt og kjenne maktesløsheten.

Datteren min lever foreløpig lykkelig uvitende, men sønnens klasse har allerede snakket om det ettersom skolene i hele dette lille landet må ta forhåndsregler i tiden fremover. Han er selvfølgelig redd. Etter å ha snakket lenge i går kveld, landet vi på følgende konklusjon: Vi må leve som om vi skulle dø i morgen, som er Gandhis kloke ord. Alt kan skje, vi kan ikke slutte å leve av den grunn. Ingen vet hva morgendagen bringer, eller neste minutt, for den saks skyld. Derfor må vi ta vare på nuet, selv om det er aldri så mye en klisje. Klisjeer har en tendens til å være treffende, c’est la vie.

Og da er vi over på neste kjempeviktige klisje: Når vi kun har ❤ kjærlighet ❤ Jacques Brel, ordet er ditt:

Reklamer

2 kommentarer om “Ei helt uvanlig uke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s