Vær litt kompis

Vær litt kompis

«Tenk om vi hadde et Norge fullt av kompiser? Fem millioner mennesker som tar deg godt imot og ønsker at du skal ha det bra? Det er vår visjon for denne kampanjen. Vi ønsker et inkluderende Norge. Mange unge flyktninger har nå flyttet til Norge helt alene. Alle mennesker ønsker å bli inkludert og bli med i felleskapet. Vi ønsker at akkurat du skal hjelpe til med dette.»

Gjennom «Vær litt kompis»-kampanjen ønsker Røde Kors Ungdom å bidra til at mennesker skal ha en vennlig innstilling til flyktninger.  Fokuset er på inkludering av flyktninger, men målet er å oppnå et inkluderende samfunn for alle.

Dette er et kjempebra initiativ av Røde Kors ungdom! Som jeg har skrevet om flere ganger her inne på bloggen, så tør jeg påstå at vennskap er den mest magiske ingrediensen i integreringsprosessens berg og dalbane. Det var det som til syvende og sist gjorde at jeg begynte å føle meg hjemme her i Belgia på ordentlig.

«Et av målene i kampanjen er å vise at det ikke skal så mye til for å inkludere. Du trenger ikke gjøre om hverdagen din, og du trenger ikke sette av så mye tid i kalenderen. Alt du trenger å gjøre er å være litt kompis.  Alle har også mulighet til å være litt kompis, hilse, invitere nye naboer på en kopp kaffe, eller den nye klassekameraten med på fotball. Alle har også mulighet til å oppfordre andre til å være litt kompis.»

Nemlig.

Du kan lese mer om kampanjen her.

God helg!

 

Reklamer

4 kommentarer om “Vær litt kompis

  1. Kjempefint tiltak! Jeg har også stor tro på at vennskap er viktig. I Refugees welcome-gruppa jeg er med i, jobber vi med å legge til rette for at folk kan møtes og bli venner. Selv har jeg fått flere nye venner det siste halvåret og det gjør livet mitt mye rikere. ❤

    Liker

    1. Ja, vennskap er en av de viktigste nøklene – når man har venner, føler man automatisk større tilhørighet og da går resten av seg selv 😉 Kjempebra at dere tilrettelegger i Refugees welcome-gruppa, du/dere gjør en kjempejobb! 😀 ❤

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s