Integrering i praksis

Et klokt menneske har bestemt seg for at flere innvandrerkvinner skal ut i skisporene, og her ser vi et utmerket eksempel på hverdagsintegreringen Erna Solberg snakket om i nyttårstalen sin.

Klikk på denne lenken og sjekk ut vidoen som ikke varer mer enn knappe tre minutter, den er vel verdt hvert eneste sekund.

Må immrømme at jeg er misunnelig – skulle gjerne vært innvandrerkvinne i Norge! Her i Belgia er det tennis og basket som gjelder, og jeg er vel helst litt lettet over at ingen belgiere har banket på min dør og dratt meg med ettersom jeg alltid har vært redd baller, både store og små. Det slår meg innimellom at jeg kanskje ei sånn hvor integreringen ikke helt har lykkes, for selv etter tolv år i dette landet, drømmer jeg fortsatt om:

SKI
Foto: http://www.valleeduhautgiffre.fr

C’est la fordømrade vie!

Advertisements

Forfatter: c'est la vie!

Hvem jeg er? En helt vanlig norsk jente, som for over ti år siden forvillet seg ut på kontinentet og på grunn av Amors uberegnelige piler har blitt der siden. Integrering ser ut til å være stikkordet for bloggen min. Et ord mange slenger rundt seg med en lettvinthet som ofte forbauser meg. Et visst politisk parti ser ut til å se på integrering av innvandrere som eneste remedie for å få det såkalt skakkjørte Norge på rett kjøl. For meg personlig er integrering et begrep det ligger mye smerte i, det er rett og slett smertefullt å skulle tilpasse seg nytt på nytt dag ut og dag inn. Joda, jeg har valgt det selv, men det gjør det ikke nødvendigvis noe lettere til tross for at jeg er både ressurssterk, velutdannet og kulturelt sett tilsynelatende lik mine landsmenn. Jeg skriver ikke denne bloggen for å klage og syte, eller fokusere på meg selv. Jeg forteller historiene mine for å vise at integrering ikke er en svart-hvitt og enkel prosess. Og jeg har dyp respekt for innvandrere som har vært nødt til å flykte på grunn av uholdbare forhold i fedrelandet sitt. Jeg vet jeg er en heldig innvandrer, og vet ikke hvordan jeg hadde taklet tilværelsen dersom jeg hadde vært i deres sko. Skulle ønske de kunne få mer oppmerksomhet for det de faktisk gjør, enn det de ikke gjør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s