Integrering i praksis: Invitasjon til lanseringen av VS Humentor

Er en veldig rask tur innom på bloggen, for akkurat nå er jeg travelt opptatt med flytting til nytt hus mens husrenovering pågår. Vi kan jo ikke bo sånn:

Det skal bli veldig fint til slutt!
Det skal bli veldig fint til slutt!

Det skjønner jo til og med jeg, om jeg er aldri så mye innvandrerkvinnemamma.

Så, mens jeg tar meg et fem minutt mellom alle pakkeskene og svevestøvet som sikkert plager de ellers så blanke og skinnende vinduene til naboskapet, så ville jeg bare reklamere for denne lanseringen av VS Humentor, som jeg synes høres veldig lur ut. Om jeg skal få lov til å si det på godt norsk.

Mentorprogrammet som sikrer mangfold i norsk næringsliv, står det i overskriften. Og ettersom de fleste bedrifter slår om seg med ord som mangfold og slikt, burde jo dette være interessant, ikke sant?! Påmeldingsfristen er 27. April, så det gjelder å skynde seg raskt dersom du ønsker å delta på lanseringen 6. mai. Du kan lese mer her:

http://www.anpdm.com/newsletterweb/434550477742415C4576424059/484551477241425C4477414B5943/wn

Da dykker jeg ned i pakkeskene igjen, riktig god helg!

Advertisements

Forfatter: c'est la vie!

Hvem jeg er? En helt vanlig norsk jente, som for over ti år siden forvillet seg ut på kontinentet og på grunn av Amors uberegnelige piler har blitt der siden. Integrering ser ut til å være stikkordet for bloggen min. Et ord mange slenger rundt seg med en lettvinthet som ofte forbauser meg. Et visst politisk parti ser ut til å se på integrering av innvandrere som eneste remedie for å få det såkalt skakkjørte Norge på rett kjøl. For meg personlig er integrering et begrep det ligger mye smerte i, det er rett og slett smertefullt å skulle tilpasse seg nytt på nytt dag ut og dag inn. Joda, jeg har valgt det selv, men det gjør det ikke nødvendigvis noe lettere til tross for at jeg er både ressurssterk, velutdannet og kulturelt sett tilsynelatende lik mine landsmenn. Jeg skriver ikke denne bloggen for å klage og syte, eller fokusere på meg selv. Jeg forteller historiene mine for å vise at integrering ikke er en svart-hvitt og enkel prosess. Og jeg har dyp respekt for innvandrere som har vært nødt til å flykte på grunn av uholdbare forhold i fedrelandet sitt. Jeg vet jeg er en heldig innvandrer, og vet ikke hvordan jeg hadde taklet tilværelsen dersom jeg hadde vært i deres sko. Skulle ønske de kunne få mer oppmerksomhet for det de faktisk gjør, enn det de ikke gjør.

2 thoughts on “Integrering i praksis: Invitasjon til lanseringen av VS Humentor”

  1. Virket interessant. Husk å komme ut av pakkeeskene før de tapes igjen 🙂
    Klem 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s