Ei helt vanlig uke!

Påskebildet til og med jeg skjønner det ikke er noen vits i å poste på Facebook.
Påskebildet til og med jeg skjønner det ikke er noen vits i å poste på Facebook.

Jeg har sagt det før, men må tydeligvis si det igjen: Denne uka er ei helt vanlig uke her i Belgia. Ei helt normal uke uten en eneste fridag. Jeg gjentar, ikke en eneste bitteliten flik av fri. Til og med barna er på skolen, ja, tenk, hver eneste dag. Det er helt sant. Ja, jeg har skjønt det nå, tenker du vel, hvorfor er det nødvendig å insistere i en hel paragraf – kan ikke bloggforfatter finne på noe annet å gjøre på ikke-fridagen sin?! Jo, gjerne det, men nå har det seg altså slik at jeg bor i dette landet på ellevte året, og hvert år har jeg nøyaktig den samme dialogen med samtlige i familien min der borte i gamlelandet:

– Hva skal du gjøre i påska, da?

– Ikke noe spesielt.

– Åh?

(Akkurat som det ikke kan falle dem inn at endeløse, snødekte vidder med glade, skigående mennesker faktisk ikke finnes her.)

– Nei.

(Jeg trekker pusten svært dypt før jeg fortsetter. Og enda engang, mens jeg lurer på om jeg ikke bare kan ta opp svarene mine for å spille dem om igjen i fremtidige påskeår.)

– Det er ei helt vanlig uke her.

– Hva?!

(Vantroen er så sterk at den tyter ut gjennom telefonrøret.)

– Ja, nei, det er ingen fridager …

– Tuller du?

– Nei.

(En lang, vantro pause følger, det er jo ikke til å tro, selv om det er ellevte gang vi har denne samtalen. Jeg ser allerede frem til den tolvte.)

– Men barna, da?

– Vanlig skoleuke. De har to uker ferie fra og med neste uke. For ellevte gang.

– Hm?

– Nei, ikkeno.

– Har dere ikke noe fri dere, da?

– Joda. 2. påskedag.

– Bare andre påskedag?! … Det er rart. Katolsk land som det er og alt. De er pussige de belgerne.

– De synes dere er rare.

– Hm?

– Nei, ikkeno.

– Jaja, god påske, da, hehehe.

– Hehehe.

Og sånn går nu åran. C’est la vie, nemlig.

Reklamer

14 kommentarer om “Ei helt vanlig uke!

 1. Nemlig
  Jeg tror at vi her opp i nord tror at det er «The Nor Way or No Way» .
  Andre lands og religioners høytids- og fridager må da følge våre. Himmel og svarte sokker. Det er jo her opp fornuften bor. SÅ derfor: «The Nor Way or No Way» .
  C’est la vie – nemlig 😆
  Påskeklem på en hverdag i Belgia 🙂

  Likt av 1 person

 2. Haha, fantastisk! Sånn var det da jeg bodde i USA også, ikke en eneste fridag. Men folk forventer kanskje det litt mer siden det er separasjon av kirke og stat der. Nå er jeg altså i Argentina på tredje året og her er det fridag torsdag og fredag – men det er første gang jeg faktisk har påskeferie her siden jeg jobbet på hotell de første to påskene, og der var det jo fullt kjør. Faktisk tror jeg siste gang jeg hadde påskeferie var i 2003 eller 2004. Yoohoo! I dag skal jeg lese lingvistikk (tar et sånt Coursera-kurs med universitetet i Leiden, veldig bra) og bake kanelboller som jeg skal servere til gjester i ettermiddag. På terrassen, i solen! Hyggelig!

  Liker

 3. Reblogged this on C'est la vie! and commented:

  Ettersom jeg har hatt nøyaktig samme samtale med en i familien i Norge allerede, så legger jeg ut reprise fra fjoråret i håp om at det for første gang kommer noe sånt som: «Ah, ja, det stemmer, dette er jo en helt vanlig uke for dere i Belgia, og kanskje mange andre land i verden. Det er ikke rart, bare annerledes, ikke sant? Det at vi her i Norge gjør ting på én måte, betyr jo ikke at det bør være slik alle andre steder!» Det er kanskje for mye forlangt, men det er lov å håpe. For uansett hvor mye en snur og vrir og vender på det, så er dette en helt ordinær uke for oss – på torsdag har jeg blant annet avtale på sykehuset for CT-undersøkelse, og på fredag er det vanlig arbeidsdag. Men til alle dere som i dette øyeblikk farer over viddene med perfekt smurte ski og strålende humør: GOD PÅSKE!

  Liker

 4. Jeg kjenner meg igjen. For jeg er såkalt selvstendig næringsdrivende, og jobber, helt frivillig og med glede, i påska. Igjen. Til min families store overraskelse. Igjen. Men jeg får den bonusen det er å føle seg litt sånn overmenneske-flinkis når man jobber mens alle andre har fri, jeg da.

  Liker

  1. Påska i Norge er vel kanskje den helligste av dem alle? Men ikke religiøst sett, hehe, det er snødekte vidder som lokker, og det kan nok være uforståelig for familien at du velger å jobbe! Blir det for ille, er det bare å emmigrere til Belgia 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s