Could it be Easy?!

dreamstime.com
dreamstime.com

Jeg begynner å bli lei av dette ordet. Det har forfulgt meg som ei mare gjennom ett tiår, og det ser ut til at det ikke har tenkt å forlate min side i løpet av det neste. Når du smaker på det, har det ingen spesiell klang over seg heller. Fire stavelser senere, tungekrøll ytterst på tuppen mot slutten, så føles det platt. Forslitt. Utbrukt. Gørrkjedelig.

Ordet integrering, altså.

Ja, jeg er lei av å bruke det, og jeg er lei av at det blir brukt. For det sier ingenting. Og alt.

«Hva skal vi gjøre med integreringen?!» Spør de innfødte seg. Enkelte politikere, flere og flere, faktisk, legger an en dommedagsk mine når det slår om seg med nettopp dette ordet, uten å egentlig vite hva det betyr, for det gjør de ikke, tenker jeg, og skyver surleppa frem. Den kan umulig gå lenger frem nå.

Finnes det ikke  et annet ord? En annen måte å si det på? Eller en MIRALKUR?!

Nowhere you can be

that isn’t where 

you’re meant to be.

IT’S EASY!!

Sier Beatles. Er det kanskje så enkelt? At:

Pff. Ja, tenker jeg. Vi innvandrere hadde ikke hatt vondt av en god porsjon kjærlighet fra dere innfødte. Om det kanskje ikke er alt vi trenger, så hadde det vært en nyttig start i ferden mot å finne seg til rette. Dessuten hadde det vært fint med litt ekstra kjærlighet sånn ellers i disse dager. Peace & love blir aldri feil.

Reklamer

5 kommentarer om “Could it be Easy?!

 1. Aldri feil med Peace & Love, men fryktelig vanskelig. Også mot andre enn de som ikke er «våre».
  Men la dem nå få et bein innafor 🙂
  Integrere kan også bety at man vil at andre skal endre identitet.
  Tror jeg 🙂

  Liker

  1. Ja, la oss få et bein innafor! 😀 Integrering skal vel helst bety at man integrerer gammel identitet med ny, og det beste er jo om man kan ta til seg det mest positive fra begge leire … Assimilering derimot har nok som mål at innvandreren skal glemme den h*n var før i tiden. Foretrekker integrering jeg, da, med en ekstra stor deæsj «love!» 😀 😀 😀
   Klem og fin dag til deg 🙂

   Liker

 2. Interessant, innlegg. Jeg tror det er viktig å tenke at folk er folk uansett, og at man bør ønske velkommen og ta vare på alle dem som bor nær nok deg til at du kan. Innvandrer er jo bare et konstruert begrep, vi er mennesker alle sammen.

  Liker

  1. Det er AKKURAT det jeg prøver å si i alle disse bloggpostene mine! Veldig bra resumert, vi er faktisk alle bare mennesker, og det hjelper lite å sette oss i båser som vi gjerne ikke passer inn i 😉 Takk for kommentar 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s