69 928

Bilde

Så mange ord ble andre utkast av romanen. Puh. Den er på langt nær ferdig, men den begynner å ta en form jeg er tilbøyelig til å være fornøyd med. Nå er den overlatt til noen gode, velvillige sjeler som etter hvert skal komme tilbake til meg å si: «Kill more of those darlings!» og «show more, tell less!»

Og jeg gleder meg til å få såpass avstand til manus, at jeg kommer til å være enig med dem. I mellomtiden skal jeg pleie bloggen, så dere hører nok fra meg igjen veldig snart!   

 

 

Advertisements

Forfatter: c'est la vie!

Hvem jeg er? En helt vanlig norsk jente, som for over ti år siden forvillet seg ut på kontinentet og på grunn av Amors uberegnelige piler har blitt der siden. Integrering ser ut til å være stikkordet for bloggen min. Et ord mange slenger rundt seg med en lettvinthet som ofte forbauser meg. Et visst politisk parti ser ut til å se på integrering av innvandrere som eneste remedie for å få det såkalt skakkjørte Norge på rett kjøl. For meg personlig er integrering et begrep det ligger mye smerte i, det er rett og slett smertefullt å skulle tilpasse seg nytt på nytt dag ut og dag inn. Joda, jeg har valgt det selv, men det gjør det ikke nødvendigvis noe lettere til tross for at jeg er både ressurssterk, velutdannet og kulturelt sett tilsynelatende lik mine landsmenn. Jeg skriver ikke denne bloggen for å klage og syte, eller fokusere på meg selv. Jeg forteller historiene mine for å vise at integrering ikke er en svart-hvitt og enkel prosess. Og jeg har dyp respekt for innvandrere som har vært nødt til å flykte på grunn av uholdbare forhold i fedrelandet sitt. Jeg vet jeg er en heldig innvandrer, og vet ikke hvordan jeg hadde taklet tilværelsen dersom jeg hadde vært i deres sko. Skulle ønske de kunne få mer oppmerksomhet for det de faktisk gjør, enn det de ikke gjør.

2 thoughts on “69 928”

  1. Kille darlings må til, men er sårt. Er handlingen lagt til Paris? Ei fra min hjemby, Gro Trollet, skrev en krim fra Paris i fjor. Hun bor i Nantes, og sidene er krydra med «franskhet». Tvi Tvi!

    1. Ja, de der darlingene er det vanskelig å skille seg av med, men, du har rett, det må til. Blir heldigvis lettere med tiden, kjenner jeg, og rødmer litt med tanken på hva jeg syntes var fantastisk skriving fra min side for bare et par år siden 😉 Handlingen foregår i Belgia, hvor jeg bor. Har ikke fått med meg den boken du nevner, men leste litt om den nå og må definitivt skaffe den neste gang jeg er i Norge – takk for tips!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s