Enkel oppskrift på fred i verden

Jeg synes ikke jeg er spesielt naiv når jeg innbiller meg at det å drepe mennesker, altså for eksempel i krig, noen sinne vil kunne skape en dyp og inderlig fred i verden. Vold avler vold, og ellers medfører vel krigshandlinger mest av alt at mennesker drives på flukt fra sine kjære.

Det er derimot mulig jeg er bittelitt naiv når jeg innbiller meg at fred på jord kan oppnås uten så altfor mye om og men. Og at både du og jeg – lett – kan bidra.

Oppskriften finner du her:

An Awesome Young Man

Se hele opptaket, det er mot slutten de fredsbevarende ingrediensene avsløres. Samt mitt forslag til årets fredspriskandidat.

Advertisements

Forfatter: c'est la vie!

Hvem jeg er? En helt vanlig norsk jente, som for over ti år siden forvillet seg ut på kontinentet og på grunn av Amors uberegnelige piler har blitt der siden. Integrering ser ut til å være stikkordet for bloggen min. Et ord mange slenger rundt seg med en lettvinthet som ofte forbauser meg. Et visst politisk parti ser ut til å se på integrering av innvandrere som eneste remedie for å få det såkalt skakkjørte Norge på rett kjøl. For meg personlig er integrering et begrep det ligger mye smerte i, det er rett og slett smertefullt å skulle tilpasse seg nytt på nytt dag ut og dag inn. Joda, jeg har valgt det selv, men det gjør det ikke nødvendigvis noe lettere til tross for at jeg er både ressurssterk, velutdannet og kulturelt sett tilsynelatende lik mine landsmenn. Jeg skriver ikke denne bloggen for å klage og syte, eller fokusere på meg selv. Jeg forteller historiene mine for å vise at integrering ikke er en svart-hvitt og enkel prosess. Og jeg har dyp respekt for innvandrere som har vært nødt til å flykte på grunn av uholdbare forhold i fedrelandet sitt. Jeg vet jeg er en heldig innvandrer, og vet ikke hvordan jeg hadde taklet tilværelsen dersom jeg hadde vært i deres sko. Skulle ønske de kunne få mer oppmerksomhet for det de faktisk gjør, enn det de ikke gjør.

2 thoughts on “Enkel oppskrift på fred i verden”

  1. Tenk hvis vi kunne være sånn som denne unge mannen..en gang. Hver dag. Alle samme. Da hadde verden vært ganske mye snillere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s