Blogganbefaling: Jeg vil ha jobb – ikke trygd!

Det sier en ung kvinne med somalisk bakgrunn på Arbeidsdepartementets rundbordsmøte som ble avholdt 7. februar med arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

«Jeg blir sendt på arbeidstrening, ikke for å få jobb, men for å lære språket. Men kan en shampooflaske eller en melkekartong lære med norsk? Jeg er lei av å gå på arbeidstreningstiltak. Det er nedverdigende å bli sendt fra bedrift til bedrift, måned etter måned, uten at noen tilbyr meg jobb.»

Resten av dette innlegget kan du lese på Seema sin blogg.

Advertisements

Forfatter: c'est la vie!

Hvem jeg er? En helt vanlig norsk jente, som for over ti år siden forvillet seg ut på kontinentet og på grunn av Amors uberegnelige piler har blitt der siden. Integrering ser ut til å være stikkordet for bloggen min. Et ord mange slenger rundt seg med en lettvinthet som ofte forbauser meg. Et visst politisk parti ser ut til å se på integrering av innvandrere som eneste remedie for å få det såkalt skakkjørte Norge på rett kjøl. For meg personlig er integrering et begrep det ligger mye smerte i, det er rett og slett smertefullt å skulle tilpasse seg nytt på nytt dag ut og dag inn. Joda, jeg har valgt det selv, men det gjør det ikke nødvendigvis noe lettere til tross for at jeg er både ressurssterk, velutdannet og kulturelt sett tilsynelatende lik mine landsmenn. Jeg skriver ikke denne bloggen for å klage og syte, eller fokusere på meg selv. Jeg forteller historiene mine for å vise at integrering ikke er en svart-hvitt og enkel prosess. Og jeg har dyp respekt for innvandrere som har vært nødt til å flykte på grunn av uholdbare forhold i fedrelandet sitt. Jeg vet jeg er en heldig innvandrer, og vet ikke hvordan jeg hadde taklet tilværelsen dersom jeg hadde vært i deres sko. Skulle ønske de kunne få mer oppmerksomhet for det de faktisk gjør, enn det de ikke gjør.

4 thoughts on “Blogganbefaling: Jeg vil ha jobb – ikke trygd!”

 1. Heisann!

  Kanskje jeg kan hjelpe deg med jobb?

  Firmaet heter Herbalife.

  Jeg vet ikke om du har hørt om det før?

  Vi jobber med og hjelpe folk med helse/livsstil og inntekt alt etter for hva de vil. Man er sin egen sjef og bestemmer akkuratt selv hvor mye man vil jobbe og hvor mye man vil tjene på denne jobben. Man treffer andre mennesker og har det veldig morsomt. Det positive med denne jobben er at du får en bedre hverdag, mer tid med venner og familie og kan bli økonomisk uavhengig.

  Det høres kanskje for gått ut til å være sant, men viss du kunne vært interesser må du ikke nøle med å kontakte med, så jeg kan fortelle mer om dette.

  kontakte meg på evt.

  E-post: joacim_sorensen@hotmail.com
  mob: 94981306

   1. jah kanskje d :p jeg som ikke følger helt med. vet du hvor jeg kan kontakte henne?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s