Har vi ikke kommet lengre?

http://rabiatius.files.wordpress.com/2011/04/segregation-drinking-fountain.jpg
rabiatius.com

Nei, det har vi ikke:

Reis tilbake dit du kommer fra

Men heldigvis har vi ytringsfrihet:

Tja, vi elsker dette landet

 

Advertisements

Forfatter: c'est la vie!

Hvem jeg er? En helt vanlig norsk jente, som for over ti år siden forvillet seg ut på kontinentet og på grunn av Amors uberegnelige piler har blitt der siden. Integrering ser ut til å være stikkordet for bloggen min. Et ord mange slenger rundt seg med en lettvinthet som ofte forbauser meg. Et visst politisk parti ser ut til å se på integrering av innvandrere som eneste remedie for å få det såkalt skakkjørte Norge på rett kjøl. For meg personlig er integrering et begrep det ligger mye smerte i, det er rett og slett smertefullt å skulle tilpasse seg nytt på nytt dag ut og dag inn. Joda, jeg har valgt det selv, men det gjør det ikke nødvendigvis noe lettere til tross for at jeg er både ressurssterk, velutdannet og kulturelt sett tilsynelatende lik mine landsmenn. Jeg skriver ikke denne bloggen for å klage og syte, eller fokusere på meg selv. Jeg forteller historiene mine for å vise at integrering ikke er en svart-hvitt og enkel prosess. Og jeg har dyp respekt for innvandrere som har vært nødt til å flykte på grunn av uholdbare forhold i fedrelandet sitt. Jeg vet jeg er en heldig innvandrer, og vet ikke hvordan jeg hadde taklet tilværelsen dersom jeg hadde vært i deres sko. Skulle ønske de kunne få mer oppmerksomhet for det de faktisk gjør, enn det de ikke gjør.

6 thoughts on “Har vi ikke kommet lengre?”

  1. Har opplevd trakkasering på åpen gate, men har heldigvis ikke blitt slått ned.
    Mer om den tildragelsen her
    Må bare å fortsette å arbeide for frihet, likhet og brorskap.

    1. Takk for bloggtips. Trakassering og vold bekjempes aller best med det du sier: Arbeide for frihet, likhet og brorskap. Og aksept for forskjellene da 😀

    1. Jeg husker den gangen jeg var så naiv og trodde at dårlig behandling av mennesker med en annen farge på huden skulle bli historie… Det var vel mot slutten av 80-tallet og enden på apartheid-regimet i Sør-Afrika. Sukk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s