Anbefaling: Velkommen til min flerkulturelle skole!

«Vi trenger større gymsal, kunstgress på banen, flere husker, større fotballer, flere datamaskiner. Og så må vi få matteoppgaver på dataen. Sagal (12) og vennene på Tøyen skole har mange ønsker for skolen sin, men de minner lite om politikernes ideologisk ladede debatter på minoritetselevers vegne.»

Leser jeg  her  i Utrop.no i dag. En artikkel som viser flere nyanser i den flerkulturelle skolen enn vi skulle tro eksisterte dersom vi bare interesserer oss for tabloide nyheter. Videre står det blant annet:

«Skolen vår er en norsk skole med norske rammer og regler. Men, man må ta innover seg at det er en flerkulturell skole. Barna får være den de er. De får snakke språkene sine og bevare sin identitet. Fordi vi er en flerkulturell skole, feirer vi både eid og jul. Foreldrene ønsker det også slik. De ser at det handler om å respektere hverandres verdier og finne en felles løsning, sier rektor ved skolen Grethe Heen.»

Jeg anbefaler at du leser hele artikkelen fordi:

«Tøyen skole minner lite om skrekkhistoriene man har hørt om skoler med 95 prosent elever med innvandrerbakgrunn.»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s