Pøbler har ingen etnisitet

Jeg har ikke mange timene igjen i gamlelandet. Og jeg har kost meg glugg ihjel. Skravlet hull i det meste som kan krype og gå. Verten har klokelig trukket seg tilbake slik at vertinnen og undertegnede har kunnet latt ordene flyte fritt. Han fortjener medalje.

I morgen på denne tiden er jeg i ferd med å gå om bord i flyet som skal ta meg gjennom siste etappe av hjemreisen. Og det blir nok med blandede følelser jeg tar fatt på den. Ustyrtelig glede over å snart skulle se igjen mann og barn. Vemod over at jeg ikke har alle de menneskene jeg er så glade i rundt meg til enhver tid. Sinne over at det aldri kommer til å være mulig.

For ja, vi som vandrer inn og ut av ulike land har også følelser. Noe som ble så grundig påpekt av Tybring-Gjedde på FRPs landsmøte når han uttalte at innvandrergutter blir hissigere enn norske. Ikke vet jeg hva slags materiale som ligger til grunn, men det aner meg selvsagt at det er nada. Min logiske tankegang sier meg at slike uttalelser kanskje oppnår en større grad av aggressivitet blant de som befinner seg på Gjeddes hoggestab, men det er nå en annen sak som nok dessverre ikke får noen følger for ytringsfriheten.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke skrive om dette. Ville ikke kaste bort de siste timene i gamlelandet på slike utsagn. Men så klarte jeg ikke la være etter å ha lest blogginnlegget til «bak rosa burkaer og gule mullahskjegg», for det må jeg bare anbefale:

«Jo eldre jeg blir desto vanskeligere blir det å overraske meg, med dumhet ihvertfall. Så da flere bekjente lenket til en sak fra Fremskrittspartiets landsmøte, hisset jeg meg ikke opp som innvandrergutter, jeg trakk på smilebåndet. Men la oss smuldre Tybring-Gjeddes påstander til en ostekakebunn…»

Og det er akkurat det hun gjør. Så grundig og godt at det kiler behagelig langt inn i sjelen. Om såkalte pøblete innvandrergutter sier hun:

«Vi hadde lenge samme problem i nabolaget mitt. Pøbler som ødela vinduer, drikkefontener og angrep hverandre i buskasene like ved ungdomsskolen. Da de ble tatt, for et par år siden, var det ingen gutt med eksotiske aner blant dem. Pøbler har ingen etnisitet.»

Jeg bare sier en ting: Les og spre det gode budskap!

For dersom pøbler ikke har noen etnisitet, ser det dessverre ut til at intoleransen og ignoransen tilhører et bestemt politisk parti.

Reklamer

6 kommentarer om “Pøbler har ingen etnisitet

  1. veldig enig med deg. Og det er viktig å skrive om det, som en motvekt mot alt det andre- dessverre er det mange som tror på det våset der.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s