Ordene henger til tørk på en snor i regnet

Det regner i stritt fall. Søppelbilen har nettopp passert og hentet posene vi betaler én euro per stykk for å fylle opp med rasket vårt. Minstejenta begynte på skolen i går. Dette er bloggpost nummer ett hundre. Og jeg har ikke noe å skrive om.

Sitter her og lurer på om integreringsprosess og kultursjokk har forlatt meg. Om de har reist fra huset mitt til fordel for å plage en annen stakkar som befinner seg i utenlandsheten. Ikke at det er noe å gråte for akkurat. Men de kunne jo gitt meg et lite hint. Lagt igjen et kort for å takke for oppholdet i det minste. Det kom liksom litt brått på det og ikke ha noe terapeutisk syting innabords som bare må få utløp og gjør at fingrene snubler i travel galopp bortetter tastaturet.

Altså. Minstejenta begynte på skolen i går. Hun er bare to-og-ett-halvt år gammel. Burde ikke det gjøre at nordkvinnen lengtet til det gode gamlelandet sitt og normal barnehage frem til barna er seks år? Man skulle tro det kunne fremprovosere både det ene og det andre sentimentet verdt å forevige i WordPress.com. Men nei. Har gjort det før ser du. Dette er andre gangen. Og nå kan jeg skolevokabularet så til de grader på rams at jeg nesten ikke klarer å henge med der skravla går av seg selv og ikke engang bryr seg om høflighetsformen. Sier ”du” og ferdig med det.

Har tilværelsen plutselig blitt så fryktelig enkel? Og skal det at hverdagen her nede har blitt ytterst levelig ta alle ordene fra meg, henge dem til tørk på en snor i hagen mens det striregner på mitt nye lands typiske vis? Er det kanskje på tide å pakke sammen familien, ha seg til en annen kant av verden og finne et nytt språk og en ny kultur å bryne seg på?

Kanskje problemet er at jeg har sluttet å lese norske nettaviser? At engasjementet for innvandrere og andre fremmedelementer er vanskeligere å holde i hevd uten tabloidoverskriftene, ergo det blir mindre å skrive om?

Sluttet og sluttet fru Blom. Det er vel snarere streik det er snakk om. Det er ikke første gang. Og blir nok sikkert ikke den siste, kjenner jeg lusa på gangen. Noe jeg heldigvis ikke gjør så langt i livet. Lusas gange er noe jeg sikkert burde undersøke nærmere ettersom det ofte henges opp advarsler på skolen til barna om at vi må sjekke dette jevnlig og jeg ikke vet hvordan den ser ut. Hver gang et lite støvkorn lander på minstejentas gylne krøller er det sporenstreks frem med forstørrelsesglass og flombelysning. Men nok om det.

Jeg husker ikke lenger hva det var som fikk meg til å ta nettavis-streik-avgjørelsen denne gangen, for det begynner å bli et par uker siden. Noe opprørende var det nok helt sikkert. Men i et svakt øyeblikk klarte jeg ikke å holde abstinensene i sjakk lenger, til tross for gigantisk bokleveranse fra Amazon.co.uk som burde kunne holde oppmerksomheten vekk fra nettaviser noen uker til. Jeg snek meg inn og skimtet noen overskrifter om innvandrere som burde tjene mindre, klasket igjen lokket på datamaskinen omgående og slengte den oppå bokhyllen så hardt at jeg lenge gikk og var redd for at utspill fra det politiske partiet som vil at skrittene skal gå fremover, hadde blitt dens bane. I så fall ville det føye seg inn i rekken av gode argumenter for å holde seg enda lengre unna nettavisene. Men det skal mer til takk og lov.

Så her sitter vi. PC-en og jeg. Og er begge enige om at vi ikke er helt ferdige med hverandre ennå. Hva annet skal en finne på i striregnet?

Reklamer

11 kommentarer om “Ordene henger til tørk på en snor i regnet

 1. Det er interessant at du trekker koblingen mellom det å ha noe å skrive om, med hvor mange norske nettaviser du leser. Jeg tror jeg merker det samme. Når jeg holder meg til namibiske aviser og nyheter skjer det sjelden noe som fyrer meg opp på slikt vis at jeg må dele det med norske lesere. Selv om jeg kanskje burde. Men VG derimot…altså, den blekka er en uutømmelig inspirasjonskilde. Og som regel ikke av positiv art… 😉

  Dessuten er det vel slik at helt greie hverdager uten store drama, og generelt gode perioder kan få mange av oss til å skrive mindre…? Og det er vel egentlig et godt tegn?

  Liker

  1. VG… pffff… Don’t get me started… Har klart meg svært godt uten så langt denne morgenen 😉

   Jo, jeg tenker at det slett ikke er ille å miste litt skrivepiffen de periodene integrering og kulturmøter går som smurt. Men så går det kanskje an å finne den igjen til tross for hverdagslykke og språkmestring?

   Liker

 2. Kanskje en liten ekstra-blogg..? Litt absolutt go’muling fra hjemmehørende utlending i sitt rette element..?

  Liker

  1. Hehe, ja du sier noe der. En blogg med bare solskinn og lykke og perfekt verbbøying…

   Har forresten forsøkt å ringe deg et par ganger. En gang i fjor og en gang i år. Men du er en busy dame…

   Liker

 3. *Humre* Det er av og til helt greit å gå i streik mot norske nettaviser føler jeg.

  Ordene dine har du nok ikke mistet, de kommer tilbake. Vi liker å lese om dine hverdagsopplevelser vi. Det er ganske eksotisk for oss vettu! 🙂

  Liker

 4. Jeg kjenner meg igjen i det å sitte i annet land (Spania), og flomme over av engagement over triviellt nyhetsstoff fra Norge (nå er det krigen i skiløypene som er altoverskyggende nyhetssak).
  Liker bloggen din. Ingenting er vel mer trøstende enn at andre har det like ille, derfor takk for at du deler din frustrasjon! Kampen med å lære spansk har satt min egen psyke på en virkelig hard prøve!

  Liker

  1. Tusen takk for hyggelig kommentar og velkommen hit til bloggen! Det er er virkelig helt sant som du sier, at det å lære et fremmedspråk setter psyken ens på en hard prøve og det er ikke bare snakk om å «lære seg språket» så blir alt så bra. Det tar tid og man skal være rimelig sterk og sta for å takle det!

   Når det gjelder skiløypekrigen har jeg fått kink i nakken av all hoderistningen 😀

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s