Så senket roen seg

Akkurat nå sitter jeg her og tenker på Joey i sitcom serien ”Friends”, av alle ting. Det er en episode hvor han blir nominert til årets såpeskuespiller, og ikke klarer å beherske seg når prisen går til en annen. I stedet for å gjøre gode miner til slett spill, viser han alle sammen hvor skuffet og fornærmet han er. Derfor ler jeg alltid litt når jeg ser lignende prisutdelingssermonier på TV, og tenker hvor gøy det hadde vært dersom noen hadde gjort dette i vireligheten. For egentlig er de vel ganske misnøyde. Men de har kameraene på seg, og er nødt til å ”faire bonne mine à mauvais jeu.»

Her er det heldigvis ingen kameraer som filmer min takling av årets Tordenblogg resultat. For det hadde vært så altfor pinlig. Ikke fordi jeg er misfornøyd med resultatet. Nei, slett ikke. Jeg er fortsatt i ferd med å fordøye det faktum at jeg i det hele tatt ble nominert. Og det er ingen falsk beskjedenhet som ligger bak akkurat det. Jeg har nemlig ikke de voldsomt høye lesetallene på bloggen min, men en liten gruppe trofaste lesere som øker litt når jeg innimellom får en Sonitus anbefaling. Og hver anbefaling er en fest for meg.

Nå har Tordenbloggcup fått statistikken til å eksplodere, og jeg blir svimmel av å tenke på at det har vært nesten tusen lesere inne på bloggen min bare i løpet av én dag. Det er surrealistisk. Og selvsagt fantastisk morsomt. Folk fra fjern og nær forteller meg at de er glade for å ha oppdaget bloggen min, de synes jeg skriver både vakkert og samfunnsaktuelt. Det er overveldende. Og jeg går tom for superlativer selv når jeg skal prøve og uttrykke hvor takknemlig jeg er.

Av alle de kommentarene jeg har fått i løpet av denne ”crazy” uka, er det blant annet én som har festet seg: ”Dette er en politisk blogg, uten å være politisk.” Hun som skrev dette i kommentarfeltet til Tordenbloggen i dag, har uttrykt noe jeg ble veldig glad for. Jeg har nemlig ikke et eneste politisk gen i hele kroppen, og har for lenge siden gitt opp å forholde meg til partidebatter og politiske meningsutvekslinger. Men jeg er lidenskapelig engasjert i innvandringsdebatten. Det har jeg alltid vært. Av de andre kommentarene, er det flere som har skrevet at bloggen gir dem nye tanker. Det er ikke noe jeg vil mer enn det selvfølgelig. Ergo, en politisk blogg som ikke er politisk og samtidig gir nye tanker, er noe jeg kan leve både utmerket og lenge med.

Lurer du kanskje fortsatt på hvorfor jeg er sjeleglad for at det ikke er noen kameraer inni stua mi i dag for å forevige resultat oppførselen min? Jo, det skal jeg fortelle deg. Det er fordi jeg fortsatt går rundt i pysjamas, håret ikke har sett en kam i hele dag og sminken fra i går ikke ligger der den lå i går, for å si det sånn. Det har vært unntakstilstand. Jeg har nok blitt litt paralysert av all denne viraken. Heldigvis for det voldsomme snøværet som kastet seg over oss i dag. Da tør de ikke bevege seg ute her nede, ergo ingen overraskende besøk – takk og lov.

Og før snøen blir en saga blott, skal jeg skyndte meg å få kontakt med bakken igjen.

Reklamer

12 kommentarer om “Så senket roen seg

 1. Gratulerer med en finfin andreplass, sier nå jeg, og selv er jeg veldig glad for at du kom så langt, ettersom det gav meg muligheten til å oppdage deg. Dessverre var jeg litt fraværende fra dette internettet i innspurten, så du fikk ikke noen stemme fra meg, men jeg gir deg den her i stedet jeg, litt i seneste laget, men forhåpentligvis varmer den litt i snøværet likevel!

  Liker

  1. Tusen takk for det, Anniken!

   Etterpåstemme varmer helt klart i snøværet 😀 Som du kanskje fikk med deg, hadde vinneren mer enn 100 stemmer mer så ditt fravær er heldigvis ikke ansvarlig for resultatet 😉

   Liker

 2. Gratulerer med en flott andreplass! Det er supert at du kom saa langt, og det er supert at saa mange andre har oppdaget bloggen din! Og jeg blir kjempeglad naar jeg leser at dette har gitt deg inspirasjon til aa skrive masse mer – jeg gleder meg allerede! Hurra!

  Liker

  1. Tusen takk for det, Irene! Og tusen takk for iherdig stemming og nydelig kommentering, det setter jeg stor pris på 😀 Jeg er som sagt fullstendig overveldet her jeg sitter, det har nok gått meg litt til hodet så det er på tide jeg lander… Nå skal jeg ut å måke snø!

   Liker

 3. Du har en fast ny leser i meg også 🙂 Jeg er ingen utrpreget bloggoman, selv om jeg en sjelden gang skriver noe selv, men jeg liker gode og lettleste tekster med mening!
  Som en nordmann som aldri har hatt problemer med regler som «og/å» eller «den gang da, hver gang når», men som prøvde å lære fransk i 3 år uten å lære annet enn å telle til hundre, så syns jeg du har gjort en imponerende god jobb! Både med språklæring og din evne til å dele av erfaringene du gjør deg 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar, jeg blir veldig glad for å høre fra en som har forsøkt å lære seg dette språket – og når det er sagt, telle til hundre på fransk er jommen ingen enkel sak det heller med sine «quatrevingtcinq» feks (åttifem, eller «firegangertyveogfem»). Belgisk telling er heldigvis litt enklere 😉

   Liker

 4. Gratulerer med finfin plassering, Hege – andreplassen er ikke noe nederlag, tenk på hvor mange som har stemt på deg, og alle godord du har fått. Forsett den gode strømmen av kloke og morsomme bloggposter. 🙂

  Liker

  1. Tusen takk, Hanne! Og tusen takk for iherdig stemming og kommentering og mye, mye gøy & latter underveis! Duellen med deg var høydepunktet for meg, gurimalla som jeg lo den dagen… 😀 😀 Yesss, jeg er superfornøyd, og her er det langt fra ordtørke – tvert imot! Eneste skuffelsen er vel helst at mine nye landsmenn ikke har den fjerneste anelse om min bloggtriumf, ja bortsett fra legen min da – tror jeg må bestille meg ny time for å fortelle henne om resultatet… *fniis*

   Ha en fortreffelig dag!

   Liker

 5. HURRA! Gratulerer med SØLV 🙂 🙂 🙂 Og snø atpåtil..??!!? Blir jo nesten som hjemme det! Hører rykter om at de ikke helt klarer å måke frem brøytebilen på flyplassen, men ellers går det seg vel til. Du får slenge på deg skia og sjokkere dypt og inderlig ?

  Liker

  1. Tusen takk! 😀 😀 😀

   Åh, det hadde vært så herlig å slenge på seg skia nå og lange avgårde, da skulle jo naboene ihvertfall fått noe å snakke om… 😉 Føret er perfekt og sola er fremme, skikkelig flott vinterstemning ute nå – har visstnok ikke vært like mye snø her siden 1919!

   Liker

 6. Gratulerer med vel fortent andreplass! Det var ein stor prestasjon å klatre så høgt frå ditt relativt stille hjørne.

  Av og til får ein eit slikt løft, og det er alltid spennande. Ein blir avhengig av statistikkverktøyet, og brukar meir tid på å sjå kven som har vore innom enn kanskje strengt tatt nødvendig.

  Eg er glad for å ha oppdaga deg, og ser fram til å lære masse meir om fransk og belgisk kultur og språk. Du inspirerer! 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det! Det ble plutselig mye lyd i hjørnet mitt kan du si, og det har vært både morsomt og overveldende!

   Å ja, statistikken kan innimellom ta litt for mye av oppmerksomheten! Jeg har derfor selvpålagt begrensning på én gang om dagen max, ellers blir det ikke mye annet gjort 😉

   Jeg har jo visst om deg en stund da, og liker bloggen din veldig godt – spesielt det at du skriver på nynorsk 😀

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s