Skru av!

Det ser ut til å være strømkrise i gamlelandet. Eller så kommer det til å bli det veldig snart. Dersom ikke hukommelsen min spiller meg et puss, så mener jeg å huske at tilsvarende krisemaksimering gjentar seg år etter år etter år. Men til tross for at strømprisene tilsynelatende skrus opp til skyhøyder, ser det ikke ut til at forholdene bedres nevneverdig.

Jeg har, og har alltid hatt, bare én ting å si om akkurat denne saken: Skru av!

Ja. Grr. Skru av. Lys og varme trenger ikke være på der man ikke oppholder seg. Så enkelt tenker jeg det må være. Det er selvfølgelig hyggelig med mytji lys og mytji varme, men det går an å venne seg til moderat forbruk.

Hver gang jeg er tilbake i gamlelandet slår det meg hvor fryktelig mye lys som står og brenner overalt. Og så er det så varmt innendørs at folk går rundt i T-skjorte. Med ull fra innerst til ytterst får jeg varmesjokk. For ikke å glemme migrenen på grunn av flombelysningen. Er ikke vant til det her hvor jeg bor nå. Skumring er virkelig skumring. Og vi skrur ikke på lysene før det virkelig lir mot kveld og blir vanskelig å se.

Sånn ja, det var i grunnen alt jeg hadde å si om akkurat dette.

FRP, btw, har snudd hver eneste stein for å finne både syndebukk og løsning på strømkrisa, kreative som de er. Redusert innvandring vil nemlig bety redusert strømforbruk:

http://www.dagbladet.no/a/14535034/

Mitt strømforbruk trenger de ikke engste seg for derimot, jeg kommer ikke til å vandre tilbake.

Hvordan sparer du strøm forresten?

Reklamer

10 kommentarer om “Skru av!

 1. Amen! Nordmenn har samme forhold til elektrisitet som amerikanere har til bensin, vi mener det er en udiskutabel rettighet.

  Liker

  1. Hehe, kan virke som du har litt rett i det ja… Etter å ha bodd «ute» i ti år, har jeg blitt vant til å spare på strømmen. Det blir derfor veldig kontrast når jeg kommer til Norge og lyset står på hele dagen om sommeren for eksempel..! Og i rom som aldri brukes…

   Liker

 2. Jeg sparer strøm ved å tenne 17 talglys om gangen isteden for å slå på lys på stua, jeg bruker alltid lokk når jeg lager mat, sparerpærer der jeg har utelys men ikke inne for på vinterstid må rommet dvs stuen varmes opp og da har jeg vanlige pærer i. Panelovnen står på 20 grader, (bor sånn at jeg ikke har pipe eller alternativ varmekilde enn panelovn) jeg går i ullstilongs og sokker døgnet rundt og tskjorte med fleece jakke utenpå. Det er mitt bidrag.
  I fjor vinter da det også var veldig kaldt var det mange som gjorde som du sa, slo av det de ikke trengte og resultatet var i en del tilfeller frossne rør og vannskader etterpå. Vi skal ikke fryse heller og så må det kanskje stå på litt varme i rom vi ikke bruker på vinterstid slik at rørene IKKE fryser. Det var forresten på tv for ikke så lenge siden at privatpersoners forbruk slett ikke er så høyt som «de» vil ha det til og at storparten av strømmen forsvinner til industrien og ikke minst statlige, kommunale og firma som lar lysene brenne dag og natt så jeg har god samvittighet for mitt strømforbruk 🙂
  Jeg begynte å le da jeg så FRPs siste utspill, de må da skyte seg selv i foten med slikt…

  Liker

  1. Du har tydeligvis skjønt det! Men du har selvfølgelig helt rett, viktig at rørene ikke fryser så litt varme må til. Jeg tror kanskje det jeg reagerer mest på, som jeg sa til forrige kommentar, er at lys står på hele dagen om sommeren for eksempel… Men selvfølgelig er disse kontorbyggene som lar lys stå på i hele natten etc også store syndere, og burde fått bøter. Og når det gjelder FRP, så lurer jeg virkelig på hva som blir det neste. innvandrerne skal få skylda for – bortsett fra akkurat det å være til 😉

   Liker

   1. Ja, ihvertfall dersom det virkelig er strømkrise… Men det virker jo som det og kan være en krisemaksimering 😉

    Liker

 3. Gratulerer med vinterrenovert blogg! 😀

  Her er det iskalde -13 utendørs, så inne varmer vi huset med stearinlys i lange baner!

  Når det gjelder FRP-utspillet er det bare en ting å si: Er det mulig…

  Liker

  1. Tusen takk! Jeg synes den er litt søt, og så er det jo godt med litt årstidstilpasset forandring!

   Brr, her skal det bli -13 til natta, så vi må fyre litt ekstra. Kan ikke tenne stearinlys før barna er i seng, guttungen klarer nemlig ikke styre seg og blåser dem bare ut 😦

   Liker

 4. Ikke nok med det – alt dette strølyset ute tar fra oss stjernenatten… 😦
  En annen ting er veilys. Jeg synes det er helt håpløst med 200m med så 300m uten … gjenta med ulike avstander. Hvorfor kan ikke veilys være forbeholdt den virkelige tettbebyggelsen? Bedre for mørkesynet er det også.

  Ad FRP så er de så håpløse at jeg ikke gidder å spandere energi 😆 på dem.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s