Work in Progress

Latter og glade stemmer fyller dager og kvelder. Det er mye det skal skravles om, og mye man skal le av. Tiden er dyrebar, dette er ikke hverdagskost. Praten går lett, for disse menneskene kjenner hverandre. De har et felles utgangspunkt fra før i gamle dager og deler minner tiden ikke har visket vekk. Samtalene veksler mellom nå og før. Den de var den gangen. Hvem de er nå. Og det som i mellomtiden er justert og korrigert. Man har vært utfor både sommertid og vinterdager, fått mer kjøtt på beina og blitt mykere i kantene.

Hun er ikke den samme, kjenner hun. Hun er ikke den samme der nede og her oppe. Der nede har hun ikke rukket å dele mye minner med noen. De fleste arkene er fortsatt blanke. Ennå. Og om det kommer til å bli likedan som her oppe, er hun ikke sikker på. Hun tror ikke det. Det kan det bare ikke. Ikke på samme måte. Det begynner å demre for henne der hun tuller og fjaser med kjente og kjære at det er slik det er. Dette er en annen identitet. Hennes gamle jeg. En identitet hun er så komfortabel i. En identitet som forstår kodene, nyansene og humoren. Som ikke snubler klossete rundt med ”fremmed” tatovert over hele sitt åsyn. Som ikke stikker seg ut med sin blonde blåøydhet og nølende væremåte. Og viktigst av alt, kan uttrykke akkurat det den ønsker.

Dette ser dere ikke. Dere kjenner meg ikke slik. Tenker hun. Dere ser ikke hvor trygg jeg er, hvor så inn i hampen festlig jeg faktisk kan være når jeg vil! At jeg kan få folk til å le. At ironien ikke er alvorlig ment. At jeg er noen. For noen. Hun skulle likt å vært den gode gamle i sitt nye liv. Og surmuler lenge over dette. Blir både sint og lei. Gråter en skvett på skulderen til rådvill ektemann som ikke vet hva godt han kan gjøre. Men så våkner hun til. Kommer seg ut av dvalens komfortable hi. Er ikke mye festlig her jeg sitter og surmuler over det som har vært, over det jeg ikke har og over det jeg ikke får! Ikke rart du ikke får dem til å le, her er det ikke mye å le av…

Dere ser henne ikke. Ennå. Dere må fortsatt vente litt. Hun er for tiden opptatt med det viktigste stykke arbeid i integreringsprosessen sin. Nytt tilpasses gammelt, det beste plukkes frem og det dårligste pakkes vekk og låses igjen. Vennligst ikke forstyrr der hun er i ferd med å skape en ”best of” versjon av seg selv.

Og hun har bestemt at hun skal bli superfestlig.

Reklamer

2 kommentarer om “Work in Progress

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s