Det kommer en dame syklende

Mens jeg er i ferd med å manøvrere bilen på plass utenfor skolen til sønnen, ser jeg den nok en gang. Med lengsel kaster jeg stjålne blikk bort dit der den står i all sin prakt; fortryllende fin og solid. Jeg er så misunnelig. Skulle så inderlig gjerne hatt en slik. Skulle så gjerne gjort det samme. Skulle så gjerne turt. Men denne diskusjonen har jeg hatt med meg selv hundrevis av ganger, og alltid kommet til samme konklusjon. Det er farlig. Og mannen min er enig i at det er for risikabelt.

”Mamma, jeg kommer for sent! Skynd deg!”

Jeg må rive meg løs fra drømmeriene, med minstejenta på den ene armen og junior sin hånd i min, rusler vi mot skoleporten. Vi har akkurat krysset gaten, og som vanlig ser gutten på meg med bedende øyne og spør pent:

”Kan jeg springe nå, mamma?”

”Klart du kan, vennen, vær forsiktig så du ikke mister sekken. Vi kommer etter.”

Han elsker å løpe, og har ikke hatt mange pustepausene siden han var 10 måneder. Reneste Forest Gump. Dette har han ikke fra meg. Og ikke fra pappaen sin heller, for den saks skyld. Fortsatt noe henført i mitt eget tankespinn, får jeg øye på henne. Damen. Innehaveren. Det er hun som eier den. Jeg blir glad av se henne. Hun skinner som solen i all slags vær og føre. Utstråler en indre fred og lykke. Tror nesten jeg er litt glad i denne damen jeg ikke kjenner.

Jeg og vil! Surrer det i hodet mitt.

Plutselig bestemmer jeg meg for å gå bort til henne. Nå vil jeg vite, orker ikke vente lengre!

Kremt. ”Unnskyld, Madame, kan jeg spørre deg om noe?”

”Klart du kan,” stråler hun tilbake. Klart jeg kan.

”Er det ikke skummelt?” Spør jeg og peker på tilhengeren som er festet bakpå sykkelen hennes. Til å ha barna i. ”Er det ikke skummelt å sykle rundt med en slik en midt i trafikken? De tar ikke akkurat hensyn til syklister har jeg erfart i hvert fall…”

”Nei, faktisk ikke,” svarer hun og smiler et smil som går rett i hjerteroten på en. Et ekte smil. Et smil til å bli innmari glad av. ”Det er nesten som det er skumlere uten, det virker nemlig som bilene har respekt for hengeren og tar alltid veldig hensyn når de kjører forbi. Jeg har gjort dette i 9 år nå, og har aldri hatt noen problemer til tross for at jeg har ferdes mye rundt omkring, både med og uten barn inni. Jeg kan virkelig anbefale det på det varmeste!”

Vi snakker videre om livet på sykkel sine fordeler, og litt om annet forskjellig. Jeg får skryt for fransken min, og det gjør alltids godt på tom mage sånn tidlig på morgenen. Junior har rukket å springe frem og tilbake så mange ganger han tenker at han orker, og det begynner å bli på tide og gå med ham til klasserommet.

I kveld skal jeg ha meg en prat med husbonden min. Overbevise ham om at det ikke er farlig, fortelle om samtalen jeg har hatt med den lykkelige damen; han har også lagt merke til henne fordi hun alltid ser så glad ut. Uansett vær og føre. Jeg tror ikke han har noe imot om kona utstråler den samme begeistringen for livet. Så håper jeg det er fotballkamp på TV-en, da kommer ikke diskusjonen til å trekke ut i langdrag.

Reklamer

10 kommentarer om “Det kommer en dame syklende

 1. Den sykkelglade delen av slekta var, i småbarnsfasen, entusiastiske tilhengere av slike hengere!

  Her i huset har vi brukt mye sykkelstang mellom egne sykler og ungenes. Veldig kjekt. Men da får du bare med deg en unge pr sykkel… 🙂

  Tror definitivt du skal overbevise mannen om at slikt er brillefint for trivsel og velvære! 🙂

  *klem*

  Liker

  1. Tusen takk for nyttig info! Sykkelstang kan jo bli aktuelt til gutten etterhvert 😀

   Klem tilbake 🙂

   Liker

  1. Tusen takk for det ! Kan jo fortelle at det allerede er i boks, han ble raskt overbevist – det er fotball i kveld ser du 😉

   Liker

 2. GO-GO-GO-GIRL! Om fetter’n min kunne leve med BARE(!) sykkel&kjerre&2 småjenter i Italia i 5 måneder så bör det vel gå hos deg!
  Var selv inne på tanken da barna var mindre men innså min egen begrensning: vi har 1 mil til barnehagen…så sprek var og er jeg ikke. Klem, Maria

  Liker

  1. Oi! Ja, du har rett, om det gikk an for fetteren din under slike forhold, så burde det jo gå helt fint for oss 😀 Nei, 1 mil til barnehagen hadde nok ikke jeg heller orket… Her er det ikke snakk om mer enn 10 – 15 minutters sykling, med to stopp, og det er jo helt overkommelig! Takk for innspill som har gitt meg enda mer inspirasjon 😀

   Liker

 3. Du får passe på å snakke med Said i begynnelsen av kampen, før Chelsea har fått for mange mål da… 😉

  Liker

  1. Hehe, jeg snakket med ham like før for å være sikker… Fikk ikke med meg resultatet da jeg sovnet før klokka ni i går kveld – helt utslitt av å tenke på hvor mye sykling det kan komme til å bli fremover! 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s